Ut på vägarna

Att sommaren är den bästa årstiden skulle nog de flesta hålla med om och framför allt alla MC-förare eftersom sommaren ju är den tiden på året som det är absolut bäst att åka hoj på. Här kommer några tips på hur man njuter av hojen på bästa sätt och hur man också kan nyttja den i olika syften.

För att en motorcykel motorcyklistska rulla på bästa sätt är det viktigt med regelbundet underhåll. Allra bäst är givetvis att meka själv eftersom detta är betydligt billigare än att lämna in den på en verkstad. Här har vi samlat några tips och råd på sådant man kan fixa med själv på sin motorcykel. Dock gäller det att veta vad man gör, framför allt med tanke på säkerheten. Känner man sig inte riktigt säker är det alltid säkrast att lämna in cykeln till en professionell yrkesman.

När väl MC:n är i toppskick är det dags att ge sig ut på vägarna. Ett bra tips är att åka på MC-semester. Varför inte ge sig ner på kontinenten en sväng, där finns det mycket att uppleva på hojen. Att köra MC på tyska autobahn och kunna dra på lite extra är något varje MC-förare bör uppleva. Härliga resmål är annars till exempel Alperna. Små, mysiga alpvägar i bergen är underbara på en motorcykelsadel likaså Franska rivieran med en underbar utsikt.

Sverige fungerar givetvis också alldeles utmärkt som MC-resmål. Ett tips är att besöka några av de många MC-campingar som finns runt om i landet där det även finns möjlighet att träffa andra MC-entusiaster.

Det här inlägget postades i Motorcykel. Bokmärk permalänken.