Förberedelser innan vinterns kyla anländer

Motorcykeln, för många en älskad följeslagare under sommarens varma dagar, behöver särskild omsorg när kyliga vintermånader närmar sig. Här kommer vi att titta på de viktigaste stegen för att ställa av din tvåhjuliga vän och säkerställa att den är i toppskick när våren återvänder.

Välj rätt plats för förvaring

Först och främst handlar det om att hitta en lämplig plats för förvaring. Ett garage, förråd eller en annan inomhusmiljö är att föredra framför att lämna den ute under en presenning. Om du inte har tillgång till ett garage kan det vara värt att överväga att hyra en förvaringsplats. Det viktiga är att platsen är torr och fri från drag, för att minimera risken för korrosion och andra skador som kan orsakas av kyla och fukt.

Rengöring och skydd

Innan du ställer undan motorcykeln för vintern bör du ge den en grundlig rengöring. Vägsmuts, insekter och andra föroreningar kan innehålla ämnen som med tiden skadar lack och metall. Använd därför en bra motorcykeltvätt, och följ upp med en vaxning för att ge ett extra skyddslager mot fukt.

Bränslesystemets hälsa

Bensin har en tendens att försämras över tid och kan skapa beläggningar inuti bränslesystemet. Överväg att fylla på med bensin av hög kvalitet och tillsätt ett bränslekonserveringsmedel innan du ställer av motorcykeln. Starta sedan motorcykeln så att det behandlade bränslet når förgasaren eller bränsleinsprutningssystemet.

Kontroll av kylsystemet

För de motorcyklar som har ett vätskekylt system är det viktigt att se till att kylvätskan är i gott skick och att det finns tillräckligt med den för att motstå de lägsta temperaturerna i ditt område. Om det är dags att byta, gör det innan du ställer av för vintern.

När dessa steg har genomförts kan du vara säker på att din motorcykel är väl förberedd för de kyliga månaderna. Med rätt förberedelser och omsorg kommer din trogna följeslagare att vara redo att rulla ut på vägarna igen när våren gör sitt intåg.

Det här inlägget postades i Motorcykel. Bokmärk permalänken.