Tvätta din MC

Ett viktigt led i att sköta om sin motorcykel är att regelbundet rengöra den. Regelbunden vård håller nämligen MC:n i gott skick längre.För att tvätta sin motorcykel kan man använda samma produkter som till bilen, exempelvis bilschampoo. Man kan köpa dessa från butiker som säljer bildelar och annat bilrelaterat. Om man vill hålla sin MC skinande ren är det några faktorer som man bör tänka på.Motorcykel

Avfettning

Det är viktigt att inte tvätta motorcykeln i direkt solljus. Man börjar med att spraya superavfettning på sving, drev, baknav och de smutsigaste delarna. Detta bör göras på en torr motorcykel. När man har sprayat på de smutsigaste ytorna fortsätter man med en pensel och hjälper avfettningen att verka. Om kedjan är smutsig kan du ta bort den och borsta den med en nagelborste.

Högtryckstvätt

Nu är det dags att använda högtryckstvätten där väldigt mycket smuts rinner av. När all smuts runnit av fortsätter man med mikroavfettning. Man börjar med att spraya de nedre delarna av motorcyklen och fortsätter sedan uppåt, för att undvika rinnmärken. När motorcykeln är infettad låter man den stå i några minuter innan man fortsätter med högtryckstvätten igen. Man undviker glipor intill hjullager och elektronik men spolar av all smuts.

Schampo och torkning

Nu tar man fram varmvatten, bilschampo och en ren svamp. Svampen ska jobba med mycket vatten och det är viktigt att du doppar den ofta. Sedan sprayar man på kedjerengöring. Man låter den verka en stund innan man drar en trasa runt kedjan för att torka bort smutsen. Nu sprutar man vatten över motorcykeln och slutligen smörjer man kedjan. Antingen blåser man den torr med tryckluft eller torkar med sämskskinn. Om man vill kan man sedan vaxa sin motorcykel. Vaxet skapar ett skyddande lager som gör att smuts inte fastnar lika lätt.

Det här inlägget postades i Motorcykel. Bokmärk permalänken.