Mopedtyper

Mopeder finns i huvudsak i två olika modeller idag. Scootern, som blivit allt mer populär på senare år och crossmopeden, som liknar den traditionella motorcrossen. De har båda fördelar och står man i valet och kvalet, kan det vara ide att testköra hos en återförsäljare.mopedist-pa-upplandsgatan

Scooter

Den typ som är populärast bland ungdomar idag, är denna. Den är lättkörd bland annat eftersom den har en automatisk växellåda och det ger dig möjlighet att koncentrera dig mer på trafiken och att ta dig fram.

Crossmoped

Den här typen är oftast manuellt växlad och har större hjul än scootern. Eftersom den är högre och ger en annan körställning, är modellen lämplig för längre personer. Crossmopeden finns också i en supermotard variant, som har släta däck, vilket passar bra för asfalts.När man har en moped, kan det vara bra att kunna lite grundläggande om hur man mekar och skruvar för att reparera och åtgärda en del fel och problem som kan uppstå. Om inte annat så måste fordonen underhållas och har du en handbok, kan du hitta information om hur du byter olja, kollar tändstift och så vidare i dessa. Saknas detta, kan du hitta information och instruktioner på nätet.

Det här inlägget postades i Moped. Bokmärk permalänken.